Регистрация

Яхния от грах с пилешко месо

Яхния от грах с пилешко месо
Лесно   |   Порции 3-4   |   Видяна: 5509

Лесна месна манджичка или пък българско ястие с пилешко, грах и моркови.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 буркан или консерва грах от около 400-500 грама 
  • 1/3 от неголямо пиле
  • 2 средни моркова
  • 2 големи глави кромид лук
  • 1 ч.л. доматено пюре
  • 1 ч.л. червен пипер
  • ½ ч.л. черен пипер
  • ½ ч.л. куркума
  • 1 с.л. препечено брашно
  • 1 дафинов лист
  • 3 с.л. олио
  • 1 с.л. масло

Начин на приготвяне:

Първо сварявате цялото пиле в голяма тенджера до готовност. Във водата, в която варите пилето, сложете: 1 цял морков, 1 цяла глава кромид лук, 1 с.л. целина, нарязаните дръжки на китка магданоз, 1 дафинов лист, 6-7 зърна черен пипер и 3-4 зърна бахар. Общо взето овкусявате пилето и бульона, който може да ползвате за няколко ястия.

Нарежете лука и морковите на ситно и ги задушете за около 10 мин. с малко олио. Добавяте към тях червения пипер, куркумата, маслото, брашното и доматеното пюре. Разбърквайте енергично, за да не загорят. След 5-6 минути добавете бульон от свареното пиле, както и 1/3 от него. Тъй като месото е сварено, веднага може да добавите и консервата с грах. Добавете още бульон, ако се налага. Гъстота на ястието определяте вие. На ястието му трябват още 10-15 мин., за да се смесят всички вкусове. По-желание, на изключен котлон, може да добавите щипка пресен копър.

Добър апетит!

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари

5 отлична
2
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта