Постна грахова супа
Супа с пюриран грах, картофи, моркови и лук.
Необходими продукти:
- 250 г грах
- 2 литра вода
- 1 голям картоф
- 1 голям морков
- 1 глава лук
- мазнина за запържване
- сол на вкус
Начин на приготвяне:
1. Изплакнете грахта и сложете да се вари, докато съвсем омекне. Помнете, че този процес може да отнеме много време, особено ако готвите с напълно суров продукт.
2. Отцедете водата, но я запазете, а грахта намачкайте на каша. Върнете водата обратно и долейте още кипяща вода докато количеството на сместа стане 3 литра.
3. Оставете го да заври, след това прибавете картофите - обелени и нарязани на малки кубчета.
4. Моркова и лука нарежете на филийки и запържете в малко олио или зехтин, след което ги изсипете в тенджерата.
5. Оставете всичко да поври заедно още 10-тина минути, след това осолете и прибавете подправки на вкус и супата е готова.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ