Регистрация

Студена супа от цвекло с колбас, яйца и картофи

Студена супа от цвекло с колбас, яйца и картофи
Лесно   |   Порции 3-4   |   Видяна: 1174

Цвеколник - подобие на таратор от цвекло с колбас.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 500 г сварено и обелено цвекло
  • 1 литър вода
  • 1 с.л. ябълков оцет
  • 2 ч.л. сол + 3 ч.л. захар + 1/2 ч.л. черен пипер на прах
  • 1 лимон
  • 6 репички
  • 2 краставици или 4 корнишончета
  • 400 г шунка или друг мек колбас
  • 1/2 връзка копър
  • 3-4 стръка зелен лук
  • 2-3 сварени картофа
  • 5 варени яйца
  • заквасена сметана за поднасяне

Начин на приготвяне:

1. Сварете си яйцата и картофите. Цвеклото е по-добре директно да си купите вакуумирано. Сложете ръкавица, за да не боядиса пръстите ви и го рендосайте.

2. Към рендосаното цвекло добавете водата, солта, пипера и захарта. Изстискайте сока на лимона и също добавете при цвеклото заедно с оцета. Разбъркайте хубаво. Това е основата на супата. Приберете в хладилник.

3. Нарежете на лентички репичките, краставиците и колбаса. Дължината на лентите трябва да е около 5 см. Нека са тънки. Картофите нарежете на кубчета, а яйцата - рендосайте. Наситнете лука и копъра.

4. В чинии за супа разпределете соса от цвекло. Върху него на купчинки сложете по отделно картофи, яйца, колбас, краставички, репички, копър и лук. На финала гарнирайте със заквасена сметана.

5. Поднесете като разхлаждаща супа.

 

Източник: YouTube/Всегда Вкусно

 

 

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта