Окрошка - руска студена супа с квас, шунка и зеленчуци
Лятна супа в стил руски таратор.
Необходими продукти:
- 2 големи краставици или 4 корнишончета
- 5 репички
- 400 г шунка или мек колбас
- 2 големи картофа или 4 по-малки
- връзка копър
- 2-3 стръка пресен лук
- 5 яйца
- 1 л квас
- 2 с.л. заквасена сметана
- 1 ч.л. горчица
- сол и пипер на вкус
Начин на приготвяне:
1. Сварете картофите и яйцата.
2. Докато се варят нарежете шунката, краставичките и репичките на кубчета. Сложете ги в голяма дълбока чиния по отделно на купчинки.
3. Следва да направите купчинка от наситнения копър, друга от нарязания на шайбички пресен лук, трета - от рендосаните сварени яйца и на финала последната купчинка трябва да е от нарязните на малки кубчета картофи.
4. Сипете кваста в купата с продукти, като я налеете внимателно, за да не развали вида на купчинките.
5. Сложете сметаната и горчицата върху избрани от вас продукти и отгоре овкусете със сол и пипер. Това е странна лятна супа, която братушките особено ценят в жегите.
Източник: YouTube/Всегда Вкусно
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ