Пъстърва хрупкава на тиган
Панирана пържена пъстърва с подправки.
Необходими продукти:
- 2 филета-пеперуди от пъстърва с кожата
- 50 гр масло
- 30 мл олио
- 2 скилидки чесън
- 1 лимон
- 1 чаена лъжица сух босилек
- черен пипер на вкус
- сол на вкус
- 200 грама царевично брашно
- магданоз за наръсване
Начин на приготвяне:
Почистваме внимателно рибните филета. Овкусяваме ги с подправките (босилек, черен пипер и сол) и наситнения чесън. Напръскваме ги със сока от лимона. Слагаме ги в съд с капак и пъхаме в хладилника за около 30-40 минути.
В дълбок тиган загряваме маслото и олиото заедно. Овалваме рибата в царевичното брашно и пържим от двете страни до хрупкава коричка - златист загар (отнема по около 5 минути на страна).
Сервираме с резен лимон и наръсваме с магданоз.
Добър апетит!
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ