Спагети със спанак и яйчени рулца
Спагети по японски без месо.
Необходими продукти:
- 200 г пшенични спагети, сварени според инструкциите на опаковката
- 300 г почистен и измит спанак
- 2 ч.л. бяло мисо (продава се в азиатските хранителни магазини)
- 2 ч.л. оризов оцет
- 2 с.л. бадемови стърготини
- 1 ч.л. настърган джинджифил
- 1 с.л. олио
За яйчените рулца:
- 6 яйца
- 2 ч.л. лек соев сос
- 75 мл рибен бульон (ще си го намерите в магазини за азиатски хранителни продукти)
- ½ ч.л. захар
- щипка сол
- 1 с.л. олио
Начин на приготвяне:
1. Разбийте леко яйцата, като гледате да не станат на пяна.
2. Смесете рибния бульон, соевия сос и захарта и ги добавете към яйцата. Разбийте внимателно.
3. Загрейте олио в тиган, изсипете 1/3 от яйчената смес и изчакайте, докато яйцата се сготвят. Навийте ги на руло и го намажете с олио. Изсипете 1/3 от останалите яйца, изчакайте да се сготвят и отново завийте на руло.
4. Повторете това и с последната 1/3 от яйцата.
5. Когато яйчените рулца са готови, нарежете ги на филийки и след това на кубчета.
6. Загрейте един уок, изсипете бадемите, пържете 1 мин., като постоянно разбърквате и отстранете от огъня.
7. Налейте олио в уока, запържете джинджифила, добавете спанака и пържете 3 мин., като постоянно разбърквате.
8. Смесете мисото и оризовия оцет и излейте върху спанака.
9. При сервиране: сложете спагетите в чиния, поставете спанак върху тях, поръсете с бадемите и кубчетата от яйчени рулца.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ