Спагети с праз и панчета
Вкусни спагети с бекон и зеленчуци.
Необходими продукти:
- 1 голям стрък праз лук
- 200 г панчета или друг вид бекон
- 1/2 ч. ч. пилешки бульон
- 2 порции спагети
Начин на приготвяне:
1. Нарежете около 2 стръка праз лук на човек, на парчета с широчина около 1,3 см и изпържете в малко масло.
2. Добавете около 125 мл пилешки бульон към праза и варете на среден огън.
3. Нарежете около 4 тънки парчета панчета на човек на ленти с широчина 6 мм и изпържете в малко зехтин. Ако нямате панчета, можете да използвате пушен бекон.
4. Когато панчетата започне да придобива цвят, кипнете малко вода със сол и добавете спагетите.
5. Около 5 мин. преди пастата да е готова, добавете панчетата при праза и разбъркайте.
6. Когато пастата се свари, я отцедете и разбъркайте при тигана с праза и панчетата.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ