Регистрация

Спагети в песто с виетнамски кориандър

Спагети в песто с виетнамски кориандър
Средно   |   Порции 2   |   Видяна: 2939

Пикантна паста с пъдпъдъчи яйца и скариди.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 2 връзки виетнамски кориандър, само листенцата
  • 1 ч.л. сусамово олио
  • 1 ч.л. рибен сос
  • 1 ч.л. универсална суха подправка
  • 1 ч.л. светъл соев сос
  • морска сол и счукан черен пипер
  • 3 с.л. лют сос или 3 големи, средно люти чилита, без семената
  • зехтин Еxtra virgin
  • 1 цяла глава чесън
  • 16 скариди
  • 12 пъдпъдъчи яйца
  • чили на прах
  • масло
  • 1/2 ч бяло вино
  • 2 порции прясна паста

Начин на приготвяне:

На пестото:

1. Срежете чесъна на около 2 мм от горната страна, поръсете с малко зехтин (не extra virgin), сол и пипер. Изпечете за 40 в загрята предварително на 150°C фурна. След като се изпече, извадете от фурната, оставете да се охлади и заделете.

2. Сложете листенцата кориандър в кухненски робот или ги счукайте много фино. Изстискайте вътрешността на чесъна при кориандъра и смесете хубаво.

3. Нарежете наедр червеното чили, сложете го в робота и отново разбийте.

4. Сложете тази смес в купа, достатъчно голяма, за да побере пастата. Добавете соев сос, рибен сос, сусамово олио, суха подправка и пипер. Разбъркайте хубаво. Добавете зехтин Еxtra virgin до желаната консистенция, разбъркайте хубаво с вилица и заделете.

На пастата:

1. Сварете пастата, отцедете и заделете. Запазете част от водата.

2. Обелете и почистете скаридите, сложете маслото с малко олио в тенджерка. Добавете скаридите и ги сотирайте леко, докато порозовеят, но не до пълна готовност. Овкусете със сол и пипер, след това добавете бялото вино и гответе на слаб огън, докато се изпари виното. Заделете.

3. Сложете яйцата в тенджерка и ги покрийте със студена вода на 1 см. Оставете да къкри за 2 мин., изключете котлона и ги сложете в ледена вода, за да спрете процеса на готвене. Обелете и заделете.

4. Сложете сварената паста в купата с пестото. Добавете скаридите, разбъркайте, така че да се покрие всичко много добре със соса и разпределете в 4 чинии за сервиране.

5. Разполовете яйцата и ги подредете около пастата. Поръсете с чили на прах и поднесете.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта