Виетнамска салата с телешко и целина
Лесно | Порции 4
| Видяна: 3720
Пикантна салата с кайма и много зеленчуци по виетнамски.
Необходими продукти:
- 400 г нетлъста телешка кайма
- 2 скилидки чесън, счукан
- 1 см джинджифил, настърган
- 1 ч.л. суха подправка "5 подправки"
- 2 с.л. сос хойсин
- 2 с.л. соев сос с ниско съдържание на сол
- 1 - 2 люти червени чилита, фино нарязани на кубчета
- 4 големи листа маруля
- 1 средна краставица, нарязана на тънки ленти
- 1 среден морков, нарязан на тънки ленти
- 1 червена сладка чушка, нарязана на тънки ленти
- 1 стрък целина, нарязан на тънки ленти
- 1 стрък зелен лук, нарязан на ленти
Начин на приготвяне:
1. Смесете каймата с чесъна, джинджифила, сухата подправка, соса хойсин, соевия сос и червеното чили и запържете до готовност.
2. Пригответе в чиния за сервиране гарнитура от нарязаните на тънки ленти сладка червена чушка, краставица, морков, целина и зелен лук.
3. Поднесете каймата върху лист маруля до подредените зеленчуци за гарнитурата.
Най-важните съставки
джинджифил, зелен лук, краставица, маруля, микс подправки, моркови, соев сос, сос хойсин, телешка кайма, целина, червени чушки, червено чили, чесън
Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 30 мин.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ