Солени мъфини Капрезе по български
Солени кексчета със сирене, маслини и сушени домати.
Идея за солена закуска или следобедно прихапване дава влогърката Диди, като предлага да си направим любимите мъфини, но не във вариант на сладкиш, а по-скоро на солен кекс без месо. Получават се засищащи тестени хапки, които могат да заместят традиционните кифлички и да придружат членовете на семейството на училище или работното място, а защо не на пикник или излет. Ако сте по-лакома дружинка, можете да удвоите дозата, защото тези вкусотийки имат навика да изчезват бързо.
За да ги приготвите, трябва да си сипете киселото мляко в купа, след това да добавите яйцето, а после и мазнината. Не се учудвайте на смесицта от продукти - не е задължително те да се разбиват добре и сместа да става хомогенна, затова авторката съветва и да НЕ посягате към миксера. В друга купа брашното се смесва с наситнени сушени домати, нарязани на шайби маслини без костилки, натрошено сирене и подправки. Накрая двете смеси се обедняват и се добавя бакпулвер. А после по желание можете да печете в индивидуални формички или в намаслена кексова тава.
Времето за готвене на цял кекс е повече от 20-25 минути, така че не бързайте да отваряте фурната. Ако пък правите солени къпкейкове, след 20-тина минути най-вероятно ще са готови. Можете да прецените по вида на кората - трябва да има кафеникав загар. По желание можете да поднесете с кисело мляко.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ