Мъфини от тиквички с яйце и кашкавал
Печени тиквички с моркови, яйце и кашкавал в кошнички. Соленки без брашно.
Необходими продукти:
- 2 тиквички - средни до средно големи
- 1 голям морков
- сол на вкус
- листата на връзка магданоз
- 1-2 стръка пресен лук
- 100 г кашкавал или друго твърдо сирене
- 1 яйце
- 1 ч.л. пушен сладък пипер (може да замените с червен сладък пипер)
Начин на приготвяне:
1. Тиквичките измийте, по желание обелете и рендосайте на едро ренде. Прехвърлете в купа.
2. С моркова направете същото и добавете при тиквичките. Посръсете със сол и разбъркайте. Оставете настрана за 15 минути да си пуснат водата.
3. През това време нарежете лука на малки тръбички, а магданоза - наситнете. Прехвърлете в друга купа. Рендосайте отгоре кашкавала и чукнете яйцето. Поръсете пушен или обикновен червен пипер и разбъркайте.
4. Взимайте с ръце от купата с моркови и тиквички, отцеждайте водата между шепите си и добавяйте при продуктите с яйцето. Разбъркайте отново всичко заедно.
5. Вземете силиконови формички за мъфини и разпределете сместа в тях на 3/4 от кошничката. Пъхнете в предвариттелно загрята на 180 градуса фурна за 18 минути.
6. След изваждане можете да поднесете с млечно чеснов сос или бита сметана с чесън на прах.
Източник: YouTube/Schnelle Rezepte
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ