Солени бисквити със сос от наденички
Вкусен ордьовър със сметана и месо.
Необходими продукти:
- 500 г люти или нелюти свински наденички
- 3 с. л. масло
- 3-4 ч. л. сол
- ½ ч. л. бял пипер (може и повече)
- ½ ч. л. лют червен пипер (по желание)
- 1 с. л. прясна мащерка
- 4-5 с. л. брашно
- 3 ч. ч. прясно мляко
- 2 с. л. пълномаслена сметана
За бисквитите (получават се 12 малки бисквити):
- 2 ч. ч. микс за бисквити (тестото, с което ги правите обикновено)
- 2/3 ч. ч. прясно мляко
- 1 с. л. пълномаслена сметана (по желание)
Начин на приготвяне:
1. Запържете наденицата в тиган. Добавете маслото и подправките и пържете още 2 минути. Прибавете при постоянно бъркане брашното за около 3 минути, след това добавете млякото и пълномаслената сметана и бъркайте докато кипне. Намалете котлона и бъркайте докато достигне желаната гъстота. Овкусете със сол и пипер.
2. Загрейте фурната на 200 С и смесете всички съставки за бисквитите в купа. Прехвърлете тестото в тавичка за мъфини запечете за 15 минути. Можете и да разточите и да го разрежете с формички за сладки.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ