Сметаново пилешко с макарони
Солени макарони с пилешки гърди, сметанов сос и чери домати.
Необходими продукти:
За макароните:
- 100 г макарони от вид по избор или друг вид дребна паста по желание
- 1 литър вода
- 1 с.л. сол
- 1 с.л. зехтин
За пилешкото:
- 500 г пилешки гърди
- 3 с.л. растителна мазнина
- 2-3 скилидки наситнен чесън
- 2/3 ч.л. сол
- 1/2 ч.л. черен пипер на прах
- 250 мл течна животинска сметана
- 100 г рендосан пармезан
- 60 мл готово босилеково песто от буркан
- 8 чери доматчета (разполовени по дължина)
- пармезан, студено пресован зехтин и пресен босилек за поднасяне
Начин на приготвяне:
1. Кипнете водата за пастата, разтворете в нея солта и добавете мазнината. Щом заври, варете пастата според инструкцийте на опаковката. Трябва да стане ал денте. След сваряване, изсипете в гевгир и шокирайте под течаща студена вода, за да спрете готвенето й.
2. Пилешките гърди нарежете на хапки. В доста голям тиган сгорещете растиелната мазнина и запържете в нея гърдите като ги разбърквате до побеляване от всички страни.
3. Добавете наситнения чесън, овкусете със сол и пипер и гответе още минута. После налейте сметаната и гответе още 3 минути.
4. Добавете рендосания пармезан и гответе докато се разтопи. Добавете пестото и разбърквайте в продължение на 30-тина секунди.
5. Добавете разполовените чери домати, а минута след тях - и макароните. Гответе още 3-4 минути при непрестанно разбъркване, за да се размеша добре ястието.
6. Прехвърлете в индивидуални блюда. Поръсете с пармезан, покапете със студено пресован зехтин и декорирайте с листенца пресен босилек.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ