Сладолед с кондензирано мляко и извара
Домашен сладолед от извара с кондензирано мляко и ванилия.
Необходими продукти:
- 200 г извара
- 200 г варено кондензирано мляко (дулсе де лече)
- 50 мл мляко
- ванилия (есенция, захар, екстракт или каквото ви се намира)
Начин на приготвяне:
1. Изварата намачкайте с вилица или минете през едра цедка, за да стане с по-гладка консистенция.
2. Ако не можете да си намерите дулсе де лече в хранителната верига, пуснете консерва кондензирано мляко да се вари за 30-тина минути. След това изключете котлона, но не махайте тенджерата и консервата още поне час.
3. В купа изсипете кондензираното мляко - то трябва да е станало с тъмен цвят и карамелен дъх. Добавете изварата и с миксер разбийте до гладка хомогенна смес.
4. Добавете млякото и ванилията разбийте отново.
5. Пресипете крема във формички за мъфини и приберете във фризера за 1-2 часа.
6. Съхранявайте в хладилник, а преди хапване прибирайте във фризера за около час.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ