Домашен сладолед тирамису с шоколад
Сладоледени топки с бишкоти, маскарпоне, кафе и сметана, покрити с разтопен шоколад.
Бон Апети
Излъчен на 12.05.2017
Домашно тирамису в сладоледен вариант - това правят Лора и Стоян като с основните продукти за бишкотения сладкиш приготвят домашен ароматен сладолед. Първо жълтъците на три яйца се разбиват със захар и в тях се добавя инстантно кафе и ароматното десертно готварско вино марсала, използвано и за напояване на бишкотите в някои рецепти за тирамису.
Следва да се разбие животинска сметана на пяна и да се остави настрани да почака реда си. В трета купа разбъркваме маскарпоне с ванилова захар и след това обединяваме с жълтъчения крем и сметаната. Добавяме натрошени бишкоти и оформяме сладоледени топки, които подреждаме в тава, застлана с пергамент и бързо прибираме във фризера да се стегнат.
А щом се втвърдят добре, заливаме с разтопена шоколадова глазура. Тук имате много варианти за украса. Само внимавайте да не затоплите прекомерно шоколада, защото рискувате да разтопи сладоледа ви. Какви още тънкости има в тази рецепта - гледайте във видеото:
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ