Домашен плодов веган сладолед
Смлени замразени плодове с какао.
Пюре от замразени плодове с нежна кремообразна текстура може да накара детето ви да повярва, че си хапва вкусен домашен сладолед, като същевременно се наслади на здравословен десерт и зареди тялото си с витамини. Идеята е подходяща за вегетарианци, вегани и постещи, а за нея трябва да благодарим на кулинарната влогърка Диана Митова-Попова, по-известна като Диди. Рецептата представлява лесен начин за направа на домашен сладолед, а възможностите за импровизации са безчет.
Първо си избираме сезонни плодове и почти задължително е между тях да вместим поне 1-2 банана. След това почистваме от семки, костилки и ципи и нарязваме на парчета. А после прибираме във фризера докато се стегнат и замръзнат. Добре е през това време да прецените дали искате да сложите още добавки като какао на прах, допълнително захар, ванилова есенция, ядки или канела, а защо не и кокосово масло или кленов сироп. Всичко това е според вкуса ви и представите как ще се връзват плодовете с добавките.
Замръзналите плодове на кубчета се изсипват в блендер и се пюрират, като към тях се добавя овкусител по желание. Диди показва как се прави бананово-шоколадов сладоледен крем и крем от ягоди, но това не пречи да опитате с комбинация от двата плода заедно или пък да пробвате с малини, праскови, киви, сини сливи. Мечтайте и действайте.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ