Регистрация

Сладка баница с локум

Сладка баница с локум
Лесно   |   Порции 7   |   Видяна: 14315

Домашни локумки с масло и орехи.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 пакет фини кори
  • 2 кутии локум
  • 1 чаена чаша счукани орехи
  • 100 грама масло
  • 100 мл олио
  • 3-4 супени лъжици кристална захар

За сиропа:

  • 3 чаени чаши вода
  • 2 чаени чаши захар
  • 2 прахчета ванилия
  • сокът на половин лимон

Начин на приготвяне:

Нарязваме локума на дребни парчета и ги смесваме с орехите и захарта. Разтапяме маслото и го смесваме с олиото. От тази смес прибавяме 3-4 супени лъжици към локума и орехите. Вземаме две кори и по дължина на единият край разпределяме част от плънката, така че да имаме предвид че ще ни трябва за седем двойки кори. Навиваме на стегнато руло и подреждаме в правойгълна тава. По същия начин процедираме и с останалите кори и плънка. Получават се 6-7 дълги пурички (зависи от корите, които ползваме). Всяка една нарязваме на три по-малки пурички. Заливаме ги със сместа от разтопеното масло и олиото. Печем в предварително загрята на 170 градуса фурна до получаването на златист загар.

Приготвяме сироп от водата, захарта, лимоновия сок и ванилията, който след като кипне, трябва да поври десетина минути, докато се сгъсти. С топлия сироп заливаме изстиналите пурички. Оставяме на хладно място за 5-6 часа.

Да ви е сладко!

локумена баница с ядки и сироп

локумени хапки с орехови ядки и масло

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари

5 отлична
3
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта