Регистрация

Вита баница със сирене и кисело мляко



Вита баница със сирене и кисело мляко
Лесно   |   Порции 1 баница   |   Видяна: 2835

Сладка баница с яйца, сирене и мляко.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Пак влизаме в кухнята на готвещата влогърка Диана Митова-Попова - Диди, където навиваме ръкавите, за да завием и една страхотна баница по нестандартна рецепта. Плънката за българското тестено ястие е странна, ако я сравним с бабините рецепти, защото е комбинация от сладко и солено, но вкусът е особено привлекателен и подходящ за стабилна семейна закуска. За да направим сърцевината на ястието разбиваме 7 яйца с чаша захар, а в кисело мляко гасим сода и изсипваме към продуктите. Добавяме и половин чаша брашно, както и половин килограм натрошено сирене. Така плънката е готова.

Следва да си намаслим голямата кръгла тава и да започнем да завиваме баницата. Всяка кора първо покапваме с олио, след това слагаме плънка и завъртаме на охлювче, като редим корите от центъра към края на тавата. Накрая ги намазваме с масло и печем на 190 градуса за 30 минути. След изваждане от фурната напръскваме с вода и завиваме с хавлиена кърпа, за да се задуши и да се отпусне.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта