Регистрация

Скариди с лимон и чесън по китайски

Скариди с лимон и чесън по китайски
Средно   |   Порции 2-4   |   Видяна: 5002

Морски дарове с нудълс.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 4 репички на резенчета
  • 1/4 китайска ряпа на резенчета (дайкон)
  • 1 настърган морков
  • 90 г нудълс (в оригиналната рецепта е с китайски нудълс, но можете да използвате какъвто намерите)
  • 250 г обелени сурови скариди
  • сокът и кората на един лимон
  • 2 скилидки чесън, на ситно
  • 1 супена лъжица кориандър
  • 2 чаени лъжички олио от гроздови семки
  • 1 1/2 чаша дресинг с халапеньо и мисо

Начин на приготвяне:

1.  В малка купичка смесете скаридите, лимоновия сок, лимоновата кора и чесъна. Оставете така за 10-15 минути.

2.  Докато скаридите се мариноват, изсипете вряла вода върху нудълса и оставете за 10 минути, след което отцедете.

3.  Когато скаридите са готови, загрейте олио в тиган и ги изсипете. Приготвяйте около 4-6 минути докато станат розови.

4. В отделна купа смесете нудълса с репичките, китайската ряпа и морковите. Изсипете 1 чаша дресинг върху всичко и объркайте добре.  

5.  В купа за сервиране поставете нудълс и зеленчуци на дъното, а скаридите сложете отгоре. Поръсете с кориандър.

 

Източник: opensourcefood

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 15 мин.
Време за готвене: 25 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта