Скариди с лимон и чесън по китайски
Морски дарове с нудълс.
Необходими продукти:
- 4 репички на резенчета
- 1/4 китайска ряпа на резенчета (дайкон)
- 1 настърган морков
- 90 г нудълс (в оригиналната рецепта е с китайски нудълс, но можете да използвате какъвто намерите)
- 250 г обелени сурови скариди
- сокът и кората на един лимон
- 2 скилидки чесън, на ситно
- 1 супена лъжица кориандър
- 2 чаени лъжички олио от гроздови семки
- 1 1/2 чаша дресинг с халапеньо и мисо
Начин на приготвяне:
1. В малка купичка смесете скаридите, лимоновия сок, лимоновата кора и чесъна. Оставете така за 10-15 минути.
2. Докато скаридите се мариноват, изсипете вряла вода върху нудълса и оставете за 10 минути, след което отцедете.
3. Когато скаридите са готови, загрейте олио в тиган и ги изсипете. Приготвяйте около 4-6 минути докато станат розови.
4. В отделна купа смесете нудълса с репичките, китайската ряпа и морковите. Изсипете 1 чаша дресинг върху всичко и объркайте добре.
5. В купа за сервиране поставете нудълс и зеленчуци на дъното, а скаридите сложете отгоре. Поръсете с кориандър.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ