Нудли тип Сомен с тилапия
Вкусна риба от Далечния Изток.
Необходими продукти:
- 1 филе тилапия
- 2 с. л. паста от бяло мисо
- 1 с. л. захар
- 1 ч. л. сусамово олио
- 1 ч. л. соев сос
- 1 стрък зелен лук
- 1 опаковка нудли тип ”Сомен” (японски бели прави спагети от пшеничено брашно, които можете да замените с други нудли по ваш избор)
Начин на приготвяне:
1. Смесете всички съставки.
2. Изплакнете и подсушете филето от тилапия.
3. Намажете филето равномерно с мисото, смесено с останалите съставки.
4. Мариновайте поне 3 часа (може и цял ден).
5. Нагрейте фурната на 190 С.
6. Запечете рибата за 15-20 минути.
7. Сложете нудлите в кипяща вода да се сварят.
8. Когато нудлите са готови, отцедете ги и прибавете към тях по една лъжичка сусамово олио, соев сос и черен оризов оцет и разбъркайте.
9. Поръсете нудлите с люспи бонито или топинг от водорасли и сервирайте с рибата.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ