Регистрация

Нудли тип Сомен с тилапия

Нудли тип Сомен с тилапия
Средно   |   Порции 3   |   Видяна: 4451

Вкусна риба от Далечния Изток.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 филе тилапия
  • 2 с. л. паста от бяло мисо
  • 1 с. л. захар
  • 1 ч. л. сусамово олио
  • 1 ч. л. соев сос
  • 1 стрък зелен лук
  • 1 опаковка нудли тип ”Сомен” (японски бели прави спагети от пшеничено брашно, които можете да замените с други нудли по ваш избор)

Начин на приготвяне:

1. Смесете всички съставки.

2. Изплакнете и подсушете филето от тилапия.

3. Намажете филето равномерно с мисото, смесено с останалите съставки.

4. Мариновайте поне 3 часа (може и цял ден).

5. Нагрейте фурната на 190 С.

6. Запечете рибата за 15-20 минути.

7. Сложете нудлите в кипяща вода да се сварят.

8. Когато нудлите са готови, отцедете ги и прибавете към тях по една лъжичка сусамово олио, соев сос и черен оризов оцет и разбъркайте.

9. Поръсете нудлите с люспи бонито или топинг от водорасли и сервирайте с рибата.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 50 мин.
Време за готвене: 5 ч.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
става
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта