Скариди, печени в оризово вино
Лесни скариди по китайски.
Необходими продукти:
- 400 г скариди
- китайско оризово вино
- масло
- чесън
- соев сос за риба и морски дарове
- червен пипер
- лимон
Начин на приготвяне:
1. Измийте скаридите, отстранете крачката и ги срежете на две, като пеперуда.
2. Нарежете чесъна фино.
3. Загрейте фурната на 150ºС.
4. Покрийте скаридите със слой масло, предварително оставено извън хладилника до стайна температура.
5. След маслото, покрийте леко с червен пипер и добавете много наситнен чесън - около 1/2 глава.
6. Добавете 1 с.л. оризово вино, 1 с.л. соев сос и сока на 1/2 прясно изстискан лимон.
7. Покрийте с алуминиево фолио и сложете във фурната за 15 мин.
8. След 15 мин. свалете фолиото и печете непокрити още 5 мин.
9. Извадете от фурната и поднесете с малко масло и лимонови резени.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ