Регистрация

Скариди в доматен сос и сирене

Скариди в доматен сос и сирене
Средно   |   Порции 4   |   Видяна: 3515

Скариди с печени на жар домати и бяло сирене.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 с. л. зехтин
  • 1 голяма глава лук, настърган (или ½ глава лук и 2 скилидки чесън)
  • мъничко бяло вино (по желание)
  • 450 г печени на жар домати
  • 280 г нахут, отцеден и изплакнат (по желание)
  • ¼ ч. ч. нарязан кориандър (или магданоз)
  • 1 ч. л. сух копър (или 1 с. л. пресен)
  • 500 г средно големи пресни белени и изчистени от вената скариди, размразени(можете да оставите опашките)
  • сол и черен пипер
  • 100-150 г натрошено сирене

Начин на приготвяне:

1. Загрейте фурната на 200 С.

2. Загрейте олио в голям огнеупорен съд на средно силен огън.

3. Поставете в олиото лука и го запържете върху котлона до омекване – около 3-5 минути.

4. Ако използвате бяло вино, добавете го сега, прибавете доматите, разбъркайте и оставете да поврат докато сосът се сгъсти, след което добавете и нахута.Оставете да поври 5-10 минути и свалете от огъня.

5. Прибавете подправките, разбъркайте, добавете скаридите, солта, пипера и сиренето.

6. Поставете съда във фурната (непокрит) и запечете за 20 минути докато скаридите се сготвят.

7. Сервирайте с ориз и хрупкав хляб.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 50 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
1
1 трагедия
0
Средна оценка
зле
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта