Скариди на тиган в соев сос
Тигрови или кралски скариди с чесън и черен пипер.
Необходими продукти:
- 16 големи скариди (опитайте с тигрови или кралски, но ако не намерите - и обикновените ще свършат работа)
- 3 с.л. растителна мазнина
- 4 скилидки чесън
- 1 ч.л. черен пипер на прах
- 3 с.л. соев сос
Начин на приготвяне:
1. Почистете скаридите като можете да оставите опашките им за по-елегантна визия.
2. Загрейте тиган без мазнина и ги запечете от всички страни за по 2 минути.
3. Извадете скаридите от тигана, сипете в него растителната мазнина, изчакайте я да се загрее и добавете намачкания или нарязан на филийки чесън.
4. Намалете степента на огъня, върнете обратно скаридите, излейте соевия сос, сипете черния пипер, разбъркайте и захлупете с капак.
5. Оставете да се готвят така за няколко минути. Сервирайте топли.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ