Сиренени рафаелки с рулца от раци
Солени бонбони с плънка от топено сирене, рачешки рулца и ядки.
Необходими продукти:
- 100 г кашкавал или друго ронливо твърдо сирене по желание
- 200 г топено сирене - можете да използвате както кутия, така и триъгълничета
- 100 г бяло сирене
- 100-120 г рулца от раци
- 2-3 скилидки чесън
- 70 мл майонеза
- 50 г орехи или бадеми
Начин на приготвяне:
* Авторът на тази рецепта с никнейм Лесия е от Русия и споделя, че при тях е нормално да се подхожда с особено чувство за хумор към луксозните западни храни. Тя използва за мостра вида на кокосовите бонбони Рафаело и успява да направи един уникален руски ордьовър с морски дарове, който да е страхотен мезерлък за твърдо гориво. Ние от kulinarno.bg благодарим на Лесия за качествената рецепта, която едновременно носи радост за сеивата и искрен смях. В оригинал авторката нарича солените топки Сиренени Рафаелки. Някои от продуктите са променени, защото не се намират на българския пазар. Ето и как се правят хапките:
1. Рендосайте на средно ренде кашкавала и го приберете в хладилник.
2. Бялото сирене намачкайте с вилица и отгоре изсипете топеното сирене и майонезата. Работете в голяма плоска чиния, за да ви е най-удобно.
3. Смачкайте върху сирената скилидките чесън.
4. Нарежете на ситни кубчета рулцата от раци и ги изсипете при сирената.
5. Орехите счукайте и добавете към ястието. С вилица разбърквайте вичко заедно докато се смеси сравнително равномерно.
6. С намокрени ръце все едно въртите кюфтета оформяйте топки от сместа и ги овалвайте в студения рендосан кашкавал.
7. Поднесете сиренените хапки с подобаващо питие.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ