Панирани кюфтета от сирене
Пържени хапки от яйце и сирене с коричка от галета.
Необходими продукти:
- 200 г кашкавал
- 2 яйца
- 400 г бяло сирене
- 50 г масло
- 100 г крем сирене
- 2 стръка пресен лук
- 2 стръка пресен чесън или 4 скилидки чесън
- 50-80 г орехи
- 1/2 връзка копър
- брашно
- галета
- олио за пържене на маслена баня
- майонеза или чеснов сос за поднасяне
Начин на приготвяне:
1. Разбийте яйцето в купа. Натрошете отгоре сиренето и с вилица намачкайте докато стане сравнително гладка смес.
2. Добавете рендосания кашкавал и крем сиренето.
3. Разтопете маслото на водна баня и залейте сместа.
4. Добавете наситненияте лук и копър и натрошените на ситно орехови ядки. Ако работите със скилидки чесън, намачкайте ги с преса. Разбъркайте добре сместа и я приберете в хладилник за 1 час.
5. Пригответе си: в една купичка брашно, в друга - галета, в трета - разбито яйце, а чиния застелете с домакинска хартия за вадене.
6. Сгорещете олиото в касерола.
7. С ръце гребвайте от сместа със сирената, оформяйте топка, овалвайте първо в брашно, после в разбито яйце и на финала - в галета. Ако сместа още е много течна, приберете във фризера за 15-20 минути. Пържете до получаването на хрупкава коричка. Ако кората започне да потъмнява прекалено бързо, намалете огъня.
8. Поднесете готовите топчета със сос по желание.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ