Свинско филе с фъстъци по тайландски
Необходими продукти:
- 3 свински филета от по 450 г
- зехтин
- 3 ч.л. сол кашер
- 1 ч.л. прясно смлян черен пипер
За соса:
- 2 с.л. нарязан чесън (6 скилидки)
- 2 ч.л. пресен джинджифил, настърган или нарязан
- 4 с.л. соев сос
- 2 ч.л. сусамово олио
- 2 ч.л. сос шрирача
- пълнежът на слепени бисквитки по избор (например с фъстъчен крем)
- 1 ч.ч. фъстъчено масло
За овалване:
- 2 ч.ч. нарязани листа пресен магданоз
- 1 с.л. нарязан чесън (3 скилидки)
- 1 ч.ч. трохи пресен бял хляб
- 1 ч.ч. натрошени бисквитки (същите, от които сте взели пълнежа) - около 8-10 бр.
- 2 ч.л. настъргана лимонова кора (2 лимона)
Начин на приготвяне:
1. Загрейте предварително фурната на 230ºС (200ºС, ако е конвекторна).
2. Отстранете излишната мазнина от свинското филе и го запечете на силен огън с малко мазнина до златисто-кафяво. Печете 10 мин. във фурната, без вътрешната температура на месото да превишава 60ºС.
3. Смесете необходимите за соса продукти в блендер до хомогенност.
4. Смесете магданоза и чесъна също в блендер.
5. Сложете продуктите за овалване и лимоновата кора в блендера и разбийте и тях.
6. Извадете филето от фурната и покрийте със соса, след това потопете в сместа за овалване.
7. Върнете във фурната и печете до достигане на вътрешна температура от 60 - 65ºС, около 15 мин.
8. Извадете от фурната и оставете да престои 15 мин. преди да нарежете и поднесете.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ