Тайландска салата със скариди и нектарини
Лесно | Порции 3
| Видяна: 2141
Голи праскови с морски дарове и паста.
Необходими продукти:
- ⅓ ч.ч. олио
- ⅓ ч.ч. сок от лайм
- 2 с.л. прясна мента, нарязана
- 2 с.л. пресен кориандър, нарязан
- 1 – 2 чушлета халапеньо, нарязани на кубчета
- ½ ч.л. захар
- 350 г сварена и охладена паста
- ½ ч.ч. нарязан на кубчета червен лук
- 1 краставица, нарязана на филийки
- 350 г сварени скариди
- 3 нектарини, нарязани на филийки
- листа маруля
Начин на приготвяне:
1. Смесете олиото, сока от лайм, ментата, кориандъра, халапеньото и захарта в буркан с капачка. Разклатете хубаво, за да се смеси всичко.
2. Полейте ½ от тази смес върху пастата и лука и разбъркайте.
3. Подредете листа маруля в чинии за сервиране и поставете от пастата отгоре.
4. Покрийте със скариди, нектарини и краставица и полейте с останалия дресинг.
5. По желание поръсете с едро смлян червен пипер и поднесете.
Най-важните съставки
захар, кориандър, краставица, лайм, маруля, мента, нектарина, олио, паста, скариди, червен лук, чушка халапеньо
Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 20 мин.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ