Регистрация

Мианг кхам (тайландски пикантни листа бетел)

Мианг кхам (тайландски пикантни листа бетел)
  |   Порции 1-2   |   Видяна: 2846

Скариди с ядки и лют нюанс.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 наситнен лук шалот
  • шепа фъстъци
  • 1 тайландско чили, нарязано на тънки парчета (без семената)
  • 1 изпечен и натрошен кокосов орех
  • 1 малък лайм (с кората) нярязан на кубчета
  • шепа сушени скариди

За дресинга:

  • 1 наситнен лук шалот
  • 1 парче галангал
  • 1 парче пресен джинджифил
  • 1 с.л. скариден сос
  • 1 с.л. сушени скариди
  • 2 ч.л.  изпечен и натрошен кокосов орех
  • 1 малка ч. вода
  • 1/2 ч. кафява захар и малко палмова захар
  • листа от маруля или бетел, може дори и спанак

Начин на приготвяне:

1. Пригответе всички продукти за плънката

2. За дресинга, сложете всички продукти в чуканче и стрийте докато се получи паста.

3. Сварете водата с двата вида захар докато се разтворят и прибавете пастата.

Изчакайте да стане лепкав сироп и оставете да се охлади.

За поднасяне:

1. Сипете малко количество от всички продукти за плънката в листа от маруля и полейте с лъжица от соса, увите с големината на хапки.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 30 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта