Мианг кхам (тайландски пикантни листа бетел)
| Порции 1-2
| Видяна: 2846
Скариди с ядки и лют нюанс.
Необходими продукти:
- 1 наситнен лук шалот
- шепа фъстъци
- 1 тайландско чили, нарязано на тънки парчета (без семената)
- 1 изпечен и натрошен кокосов орех
- 1 малък лайм (с кората) нярязан на кубчета
- шепа сушени скариди
За дресинга:
- 1 наситнен лук шалот
- 1 парче галангал
- 1 парче пресен джинджифил
- 1 с.л. скариден сос
- 1 с.л. сушени скариди
- 2 ч.л. изпечен и натрошен кокосов орех
- 1 малка ч. вода
- 1/2 ч. кафява захар и малко палмова захар
- листа от маруля или бетел, може дори и спанак
Начин на приготвяне:
1. Пригответе всички продукти за плънката
2. За дресинга, сложете всички продукти в чуканче и стрийте докато се получи паста.
3. Сварете водата с двата вида захар докато се разтворят и прибавете пастата.
Изчакайте да стане лепкав сироп и оставете да се охлади.
За поднасяне:
1. Сипете малко количество от всички продукти за плънката в листа от маруля и полейте с лъжица от соса, увите с големината на хапки.
Най-важните съставки
Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 30 мин.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ