Свинско с китайски сушени гъби
Свинско по китайски с гъби, домати и зелен лук.
Необходими продукти:
- 400 г свинско, нарязано на тънки филийки, без мазнина
- 2 домата, нарязани на кубчета
- китайски сушени гъби
- 2 скилидки чесън
- 2 стръка зелен лук, нарязани на филийки
- соев сос
- захар
- сусамово олио
Начин на приготвяне:
1. Счукайте чесъна и нарежете лука, доматите и свинското.
2. Кипнете малко вода и оставете сушените гъби да се накиснат до омекване.
3. Когато гъбите омекнат, ги извадете от водата, отделете стеблата и ги нарежете.
4. Сгорещете тиган на котлона и налейте малко олио. Запържете лука и чесъна.
5. Когато лукът покафенее, добавете свинското с малко соев сос и захар на вкус.
6. Малко преди месото да се сготви напълно, намалете котлона до минимум, добавете доматите и покрийте тигана с капак.
7. Когато месото е готово, добавете няколко капки сусамово олио.
8. Поднесете със сварен ориз или оризова каша.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ