Регистрация

Свинско с китайски сушени гъби

Свинско с китайски сушени гъби
Средно   |   Порции 2   |   Видяна: 5570

Свинско по китайски с гъби, домати и зелен лук.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 400 г свинско, нарязано на тънки филийки, без мазнина
  • 2 домата, нарязани на кубчета
  • китайски сушени гъби
  • 2 скилидки чесън
  • 2 стръка зелен лук, нарязани на филийки
  • соев сос
  • захар
  • сусамово олио

Начин на приготвяне:

1. Счукайте чесъна и нарежете лука, доматите и свинското.

2. Кипнете малко вода и оставете сушените гъби да се накиснат до омекване.

3. Когато гъбите омекнат, ги извадете от водата, отделете стеблата и ги нарежете.

4. Сгорещете тиган на котлона и налейте малко олио. Запържете лука и чесъна.

5. Когато лукът покафенее, добавете свинското с малко соев сос и захар на вкус.

6. Малко преди месото да се сготви напълно, намалете котлона до минимум, добавете доматите и покрийте тигана с капак.

7. Когато месото е готово, добавете няколко капки сусамово олио.

8. Поднесете със сварен ориз или оризова каша.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 30 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта