Свинско печено по китайски
Лесно | Порции 2
| Видяна: 2985
Свинско месо с мед, захар и шери.
Необходими продукти:
- 500 г свинско
- 2 скилидки чесън, счукан
- 2 с.л. сухо шери
- 2 с.л. сос хойсин
- 1 с.л. кетчуп
- 1 1/2 с.л. соев сос
- 1 с.л. течен мед
- 1 1/2 с.л. кафява захар
- щипка суха подправка "Пет подправки"
Начин на приготвяне:
1. Нарежете свинското на тънки ленти. Смесете всички необходими продукти и оставете свинското да се маринова възможно най-дълго, но поне 2 часа.
2. Обикновено този тип ястие се пече в сгорещена фурна. Поливайте го с останалата марината по време на печене.
3. Но, ако нямате фурна, можете да използвате незалепващ тиган, като сложите месото, заедно с цялата марината и оставите бавно да изкъкри, докато всичко се сготви напълно и стане тъмно-кафяво на цвят.
Най-важните съставки
кафява захар, кетчуп, Китайска смес ‘пет подправки’, мед, Свинско, соев сос, сос хойсин, сухо шери, чесън
Време за приготвяне: 15 мин.
Време за готвене: 40-45 мин.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ