Регистрация

Свинско печено по китайски

Свинско печено по китайски
Лесно   |   Порции 2   |   Видяна: 2985

Свинско месо с мед, захар и шери.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 500 г свинско
  • 2 скилидки чесън, счукан
  • 2 с.л. сухо шери
  • 2 с.л. сос хойсин
  • 1 с.л. кетчуп
  • 1 1/2 с.л. соев сос
  • 1 с.л. течен мед
  • 1 1/2 с.л. кафява захар
  • щипка суха подправка "Пет подправки"

Начин на приготвяне:

1. Нарежете свинското на тънки ленти. Смесете всички необходими продукти и оставете свинското да се маринова възможно най-дълго, но поне 2 часа.

2. Обикновено този тип ястие се пече в сгорещена фурна. Поливайте го с останалата марината по време на печене.

3. Но, ако нямате фурна, можете да използвате незалепващ тиган, като сложите месото, заедно с цялата марината и оставите бавно да изкъкри, докато всичко се сготви напълно и стане тъмно-кафяво на цвят. 

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 15 мин.
Време за готвене: 40-45 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта