Регистрация

Свинско рагу с моркови, целина и вино

Свинско рагу с моркови, целина и вино
Средно   |   Порции 4-5   |   Видяна: 1740

Свински хапки във винен сос със зеленчуци.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 900-1000 г свинско филе
  • сол и пипер
  • 3-6 стебла целина
  • 2 моркова
  • 2 глави лук
  • 4 скилидки чесън
  • 400 мл домати на кубчета от консерва или доматен сос
  • 120 мл червено сухо вино
  • 1/4 ч.л. кимион
  • 1/4 ч.л. канела
  • 1/4 ч.л. розмарин (или наситнен пресен)
  • 2 дафинови листа
  • 4 с.л. олио

Начин на приготвяне:

1. Нарежете месото на хапчици. Поръсете със сол и пипер и покапете с 2 с.л. олио. Оставете настрана.

2. Лука и чесъна наситнете. Единия морков нарежете на полумесеци, а другия - наситнете. Целината нарежете на кръгчета.

3. Сгорещете голяма тенджера. Запечатайте вътре мръвките на силен огън за няколко минути и извадете. Налейте 2 с.л. олио и запържете първо лука и чесъна, след това добавете целината и наситнените моркови. Гответе докато морковите омекнат.

4. Налейте виното и оставете да кипи няколко минути. Върнете месото в ястието и добавете кимиона, канелата, дафиновите листа и розмарина. Гответе няколко минути до редуциране на алкохола.

5. Налейте доматения сос, добавете морковените полумесеци, намалете огъня на слаб към умерен и оставете да къкри докато се получи крехко месце и гъст сос.

6. Сервирайте с хляб или бял ориз.

Източник: lozhka.su

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта