Свински шницели с пържени картофки
Панирано свинско с яйца и галета върху канапе от картофи.
Традиционният виенски шницел се приготвя от изтънено парче телешко месо, но когато правим храна у дома си, е позволено отклонение от готварските норми. Затова в канала Dazzle Spoon показват как се приготвя шницел от свинско, което е доста по-евтино и комерсиално месо. Пък и си е мазничко и вкусно, някак по-близо до кулинарните разбирания на нашенеца.
Първо месото се реже на тънки пържоли, които се изтъняват с чук за месо. Следва да се овкусят със сол и пипер. Овалват се в брашно, после в разбито яйце и на финала - в галета. Пържат се двустранно в олио и се изваждат върху домакинска хартия, за да попие излишната мазнина. Сервират се върху пържени картофи, картофено пюре или картофена салата, като се обтриват с масло, поръсват с наситнен магданоз и поднасят с лимон. Вкусно. Е, и калорично, но си заслужава. Гледайте във видеото как точно се прави.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ