Регистрация

Свински шишчета с ананас и лук

Свински шишчета с ананас и лук
Лесно   |   Порции 4-5   |   Видяна: 1119

Пикнатни шишчета със свинско и ананас.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 кг свинско
  • 1 люта чушка
  • 2 ананаса
  • 80 мл бял оцет
  • 2 скилидки чесън
  • 2 с.л. растителна мазнина
  • 1,5 ч.л. сол
  • 1 ч.л. риган
  • 4 глави лук
  • 6-8 чери доматчета

Начин на приготвяне:

1. Двата ананаса обелете и почистете от неядливата сърцевина и евентуално останали бодлички в ядливата част. Запазете си целия сок, който ще покапе от плодовете при рязането и беленето. По-намачканите парчета, които няма да станат на хубаво оформени хапки, отделете за маринатата. Те трябва да са около 1/4 от общото количество ядлив ананас. Пресипете ги в купата на блендера.

2. Добавете почистеното от семената чили, оцета, обеления чесън, солта, ригана и мазнината. Пюрирайте до образуването на течна паста.

3. Месото нарежете на хапки и мариновайте в пастата между 10 минути и няколко часа.

4. Намазнете си шишовете. Лука обелете и нарежете на едри парчета. Останалия ананас също нарежете на парчета. Измийте добре доматките.

5. Започнете да редите шиша като редувате месо, лук, месо, ананс, месо, лук и така до запълването на клечката. На върха ѝ боднете чери домат.

6. Печете на скара или грил тиган, които предварително можете да намаслите с мас или олио. По време на готвенето, което трябва да отнеме около 10 минути, мажете със заделения сок от ананас.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 1 час
Време за готвене: 1:30 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта