Свински шишчета с ананас и лук
Пикнатни шишчета със свинско и ананас.
Необходими продукти:
- 1 кг свинско
- 1 люта чушка
- 2 ананаса
- 80 мл бял оцет
- 2 скилидки чесън
- 2 с.л. растителна мазнина
- 1,5 ч.л. сол
- 1 ч.л. риган
- 4 глави лук
- 6-8 чери доматчета
Начин на приготвяне:
1. Двата ананаса обелете и почистете от неядливата сърцевина и евентуално останали бодлички в ядливата част. Запазете си целия сок, който ще покапе от плодовете при рязането и беленето. По-намачканите парчета, които няма да станат на хубаво оформени хапки, отделете за маринатата. Те трябва да са около 1/4 от общото количество ядлив ананас. Пресипете ги в купата на блендера.
2. Добавете почистеното от семената чили, оцета, обеления чесън, солта, ригана и мазнината. Пюрирайте до образуването на течна паста.
3. Месото нарежете на хапки и мариновайте в пастата между 10 минути и няколко часа.
4. Намазнете си шишовете. Лука обелете и нарежете на едри парчета. Останалия ананас също нарежете на парчета. Измийте добре доматките.
5. Започнете да редите шиша като редувате месо, лук, месо, ананс, месо, лук и така до запълването на клечката. На върха ѝ боднете чери домат.
6. Печете на скара или грил тиган, които предварително можете да намаслите с мас или олио. По време на готвенето, което трябва да отнеме около 10 минути, мажете със заделения сок от ананас.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ