Свински рулца с кашкавалена плънка
Панирано свинско руло с хрупкава коричка и пълнеж от кашкавал в яйчена смес.
Необходими продукти:
- 600 г свински медальон (да има и малко сланинка)
- сол и пипер на вкус
- 2-3 стръка пресен лук
- 2 яйца
- 200 г кашкавал
- растителна мазнина
- 1 опковка майонеза
- 2-3 скилидки чесън по желание
- няколко с.л. брашно
- галета или намачкани сухари за панировка
- малко вода
Начин на приготвяне:
1. Нарежете свинското филе на малки медальони и го осолете.
2. Нарежете зеления лук, разбийте 1 от яйцата, настържете кашкавала на едро и смесете всичко с малко растителна мазнина и майонеза. Добавете чесъна, минат на преса или смачкан в хаванче.
3. Сложете плънката с майонеза във всяко от свинските месца и завийте на руло.
4. Панирайте всяко рулце първо в брашно, след това в другото разбито яйце и накрая в галетата (сухарите).
5. Пържете в загрято растително масло до хващането на коричка. След това печете в тава на фурна, като на дъното на съда сипете малко вода за около 20 мин. Щом решите, че месото е готово - извадете и сервирайте
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ