Пилешко рулце с маруля и сос
Нещо като пилешки дюнер, богат на зеленчуци.
Необходими продукти:
- 150 гр пилешко месо по избор (останали парчета сготвено месо)
- 1 скилидка чесън
- тортила за увиване
- маруля (един лист, нарязан на едри парчета или накъсан)
- олио
- соев сос, сос терияки или друг сос по избор
- добавки по избор (целина, швейцарско сирене, гъби, сирене, морков и др.)
Начин на приготвяне:
1. Нарежете пилешкото на парчета, отстранете кожата и костите.
2. Сложете месото в тиган с олио на средно-силен огън. Свалете от огъня когато покафенее и разпределете върху торитлата.
3. Нарежете чесъна наситно и го запържете за няколко секунди.
4. Сложете го при пилето.
5. Сложете около 7 парчет маруля.
6. Може да добавите и други съставки по избор, като листа целина, парчета швейцарско сирене, гъби, настъргано сирене, настърган морков и всичко, което сметнете за подходящо.
7. Навийте на руло и поднесете с предпочитан сос.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ