Свински ребърца с черен пипер и гъбен сос
Вкусни китайски ребърца с гъбен сос.
Необходими продукти:
- 400 г свински ребра (с малко мазнина)
- 150 г пресни печурки, нарязани
- 1/2 с.л. масло
- малко царевични нишесте, разредено с вода (за сгъстяване), по желание
- олио за пържене
За соса:
- 6 с.л. черен пипер, натрошен
- 1 1/2 с.л. сос от стриди
- 2 с.л. китайско вино за готвене
- 1 с.л. светъл соев сос
- 300 мл вода
- 2 ч.л. захар
Начин на приготвяне:
1. Бланширайте ребърцата.
2. Сварете ги в тенджера с всички необходими продукти за соса.
3. Когато заври, намалете огъня до слаб.
4. След 1 1/2 свалете от котлона.
5. Докато сосът още къкри, запържете гъбите с маслото до готовност и докато поемат цялото масло.
6. Прибавете ги в соса.
7. Варете още 5 мин.
8. Сгъстете соса с малко царевично нишесте, размито във вода, но не много. Сосът не трябва да е прекалено гъст.
9. Запържете сварените ребърца с няколко капки олио за 1/2 мин. от всяка страна, само колкото да покафенеят.
10. Поднесете ребърцата, полети със сос отгоре.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ