Регистрация

Свински бут с картофи и пащърнак

Свински бут с картофи и пащърнак
Лесно   |   Порции 6   |   Видяна: 1357

Печено свинско със зеленчуци и подправки.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 горен свински бут около 1,5 кг
  • 6 големи картофа
  • 3 глави червен лук
  • 3-6 корена пащърнак или моркова
  • 12 клонки карамфил
  • сол и пипер на вкус
  • 12 скилидки чесън
  • 1 с.л. кафява захар
  • 100 мл вино
  • 100 мл вода или месен бульон

Начин на приготвяне:

1. Картофите обелете, нарежете на големи парчета и прехвърлете в голяма тава. Добавете нарязаниите на едро червен лук и пащърнак. Залейте с виното и водата (бульона), посолете и опипрете.

2. Месото обтрийте добре със сол и пипер. Чесъна обелете и разполовете по дължина всяка скилидка. Направете разрези в месото и скрийте в тях чесъна и клонките карамфил.

3. Поставете мръвката върху зеленчуците в тавата и увийте с алуминиево фолио много добре.

4. Печете на 200 градуса за 1 час. Намалете огъня на 180 и гответе още 1:30 часа.

5. Развийте фолиото, поръсете месото с кафявата захар и печете още 40 минути до 1 час. Когато коричката на месото ви се стори апетитна, извадете от фурната, оставете да почине 10-тина минути и сервирайте.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 35 мин.
Време за готвене: 4 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта