Свинска яхния върху паста
Папарделе със свинско паприкаш, червени чушки и сметана.
Бон Апети
Излъчен на 12.05.2017
Рецептата за свинско паприкаш или свинска яхния с печени червени чушки и доматено пюре може да бъде разнообразена и сервирана в модерен вариант, като се поднесе върху паста и със завършек от заквасена сметана. Лора и Стоян показват един поиталианчен прочит на бабината рецепта за манджичка със свинско, където печените мръвки и двата вида сос си хармонират идеално с папарделе.
Първо месото се нарязва на парченца и се запържва в масло докато се запечата. Следва да покъкри в тиган под капак с вода докато се направи втората запръжка - от лук и червени чушки. После се добавят и пасираните домати от консерва и всичко заедно се готви под капак за 40-тина минути. През това време се сваряват папарделите. Можете да използвате и друг вид паста, с какъвто разполагате. Обикновени спагети, макарони и дори дребна паста пак ще придаде очарование на ястието. Накрая сервираме с лъжичка заквасена сметана и листенца пресен магданоз.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ