Салата с шкембе, маслини и домати
Пържено шкембе със зеленчуци.
Бон Апети
Излъчен на 13.06.2018
Хрупкави лентички шкембе с домати и шайби червен лук и маслини готвят Лора и Стоян, като показват италианска рецепта за салата с шкембе, която може да бъде подходящо футболно мезе. Това предястие не е за всеки, но определено ще се понрави на любителите на екстравагантната храна.
Шкембето се сварява, нарязва се на лентички и след това се запържва в сгорешен зехтин. Когато стане хрупкаво, се вади, овкусява със сол и пипер и се охлажда. Доматите се режат на лодки, а червеният лук и маслините - на шайби. Всичко се смесва в купа и се овкусява с ябълков оцет, риган и зехтин. Разбърква се и се поднася.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ