Салата с четири вида фасул
Папуда, аспержов и червен боб с подлютен зелен фасул.
Необходими продукти:
- ¼ ч.ч. папуда (позната още като птичи боб)
- ¼ ч.ч. зърна аспержов боб
- ¼ ч.ч. червен боб
- 100 г зелен фасул
- 1 средна глава лук
- ½ ч.ч. листа кориандър
- ¼ ч.ч. листа мента
- 2 зелени чилита
- 3 с.л. лимонов сок
- 1½ ч.л. чат масала
- сол на вкус
Начин на приготвяне:
1. Почистете и измийте боба.
2. Накиснете поотделно видовете боб в много вода за през нощта.
3. Измийте и накиснете папудата за около 2 ч.
4. Сварете поотделно видовете боб до омекване.
5. Отцедете и оставете да се охладят.
6. Нарежете зеления фасул на парчета от по 0,6 см.
7. Сварете в подсолена вода до омекване.
8. Отцедете веднага и изплакнете със студена вода.
9. Заделете.
10. Нарежете лука на парченца от по 0,6 см.
11. Почистете, измийте, отцедете и нарежете листата кориандър и листата мента.
12. Измийте и нарежете фино зелените чилита.
13. Обелете и нарежете джинджифила на кубчета.
14. Разредете лимоновия сок със същото количество вода.
15. Прибавете кориандъра, ментата, зелените чилита, джинджифила и чат масала на вкус.
16. Разбъркайте хубаво и оставете в хладилника поне за 1 час.
17. Смесете сварения боб с нарязания на кубчета лук и прибавете дресинга.
18. Разбъркайте салатата, така че да се покрие равномерно с дресинга.
19. Поднесете.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ