Леко ястие с месо и зелен фасул
Варен зелен боб с колбас, домати и сладникав дресинг.
Необходими продукти:
- 600 грама зелен фасул
- 500 грама колбас от вид по желание
- 150 грама домати
- 50 грама кашкавал
- 1 глава лук
За подправяне:
- 2-3 с.л. зехтин
- 1 ч.л. оцет
- 1 ч.л. сол
- 1,5 с.л. захар
Начин на приготвяне:
1. Сварете зеления фасул в подсолена вода до готовност. Отцедете хубаво, накъсайте на парчета и сложете в купа.
2. При фасула нарежете домата и колбаса на ситни кубчета и наситнете лука. Ако лученият вкус ви се струва прекалено остър, не слагайте цялата глава, а само част от нея.
3. Смесете съставките за дресинга, разбъркайте ги хубаво и залейте ястието. Размесете добре.
4. Приберете в хладилник за 15-30 минути, за да се овкусят продуктите.
5. Разбъркайте отново след това и поднесете като предястие или основно, поръсено с настърган кашкавал.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ