Гарнитура със зелен фасул, резене и пармезан
Средиземноморска салата със зелен боб и сос от каперси и чесън.
Бон Апети
Излъчен на 06.04.2017
Това е странна салата, модерно предястие или подходяща гарнитура със средиземноморски нюанс, която можете да серивате с риба. За нея се използва зелен фасул, като водещите избират да сложат кенийски зелен боб, който е с по-тънки шушулки и почти няма влакна, които да дразнят небцето. Същата рецепта обаче е приложима и с българските зелени шушулки, които можете да използвате както в суров, така и в замразен вариант. Те се сваряват в подсолена вода, като е важно да останат хрупкави, затова термичната обработка не трябва да трае дълго. Следва да се отцедят и да се шокират със студена вода.
За средиземноморския дъх правим дресинг от чесън с горчица, каперси, оцет и зехтин, с който заливаме шушулките, разбъркваме и оставяме да се овкусят. А през това време се нарязват на косо стебла целина, а резене се изтънява с мандолина или остър нож. Смесваме зеленчуците с бобената част и добавяме мента и магданоз. Салатата се разпределя в чинии и се поднася с ленти пармезан по желание. Блюдото изглежда страхотно и ухае нетрадиционно.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ