Салата с печено тофу
Заиатска салата със соево сирене и лук.
Необходими продукти:
- 2 блокчета (350 г) твърдо тофу, отцедено
- зеленчуково олио
- ¼ ч.ч. соев сос
- 1½ ч.л. сусамово олио
- 1 с.л. захар или подсладител
- 1 скилидка чесън, счукан
- 1 с.л. печени сусамови семена
- 1 с.л. люта бобена паста или мисо
- 2 зелен лук, нарязан на тънки филийки
Начин на приготвяне:
1. Сгорещете грила.
2. Нарежете тофуто на филийки от по 1 см.
3. Намажете леко тавичка за печене със зеленчуково олио, подредете тофуто на един слой и намажете горната част с олио.
4. Изпечете под грила, възможно най-близо до огъня, до леко покафеняване.
5. Обърнете и изпечете и от другата страна.
6. Смесете соевия сос, сусамовото олио, захарта, чесъна, сусамовите семена и лютата бобена паста.
7. Сгорещете в тенджерка на умерен огън.
8. Внимателно прибавете тофуто.
9. Намалете огъня до слаб и гответе 2 - 3 мин., като поливате тофуто със соса с лъжица.
10. Поръсете със зеления лук и поднесете.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ