Регистрация

Салата с патладжани и кисело мляко



Салата с патладжани и кисело мляко
Лесно   |   Порции 4   |   Видяна: 1944

Индийска райта с пържени патладжани и млечен сос.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 19.07.2017

Ястието, което Лора и Стоян представят е традиционно за индийската кухня и напомня на подлютена салата Снежанка с патладжани. Всъщност това е вид райта или разядка със зеленчуци в сос от кисело мляко. Вместо широко използваната краставица в комбинация с кориандър, от която се прави райта, тук се спираме на сезонните патладжани.

Те се обелват, нарязват на кубчета и овкусяват със сол и куркума. Без да отмиваме след това, само подсушаваме отделилата се горчивина с домакинска хартия и пържим патладжаните на маслена баня, докато се сготвят, но запазвят формата и твърдостта си. Оставяме ги да се отцедят върху домакинска хартия, а през това време правим млечния сос от разбито кисело мляко с мед и листенца мента. Смесваме патладжаните със соса и отгоре заливаме с опикантено олио, в което са запържени синапено семе, лют пипер и ако случайно имаме - асафетида - индийска подправка от смола, която най-вероятно ще се наложи да пропуснем. 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 25 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта