Регистрация

Печени патладжани с чесън

Печени патладжани с чесън
Лесно   |   Порции 4   |   Видяна: 1123

Печени патладжани с магданоз и чесън.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 4 патладжана
  • 2 скилидки чесън
  • 2 с.л. сироп от нар
  • 3 с.л. студено пресован зехтин
  • 4 с.л. зехтин
  • сол на вкус
  • магданоз

Начин на приготвяне:

1. Надупчете патладжаните с клечка за зъби и ги залейте с вряла подсолена вода. Затиснете с обърната чиния, за да не изплуват и дръжте така 10-15 минути, за да пуснат горчивината си. Пуснете фурната да загрява на 220 градуса.

2. Поставете ги цели в тава, застлана с хартия за печене и поръсете всеки с щипка сол. След това залейте с по 1 с.л. зехтин и бутнете във фурната за 10-тина минути да се изпекат.

3. Изпечентите патладжани обелете. Може и с лъжица да оберете ядливата им сърцевина. След това я намачкайте с вилица или минете през месомелачка. Можете и с нож да я наситните, но не използвайте пасатор или чопър. Пресипете в купа.

4. Наситнете магданоз, а чесъна намачкайте. Изсипете ги в съда при патладжаните, след това осолете хубаво, добавете сиропа от нар и разбъркайте. Опитайте! Ако прецените, добавете още чесън, сироп или сол. Ако всичко е идеално, добавете студено пресования зехтин и разбъркайте финално.

5. Тъй като ястието не е особено естетично на вид, можете да украсите със зеленчуци по желание.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 40 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта