Салата с калмари и майонеза
Лесно | Порции 2-3
| Видяна: 1496
Салата Червено море с калмари и кашкавал.
Необходими продукти:
- 250-300 г калмари
- 1-2 домата
- 150 г кашкавал или друго жълто сирене по избор
- 1-2 скилидки чесън
- 100-120 мл майонеза
- сол на вкус
- копър за украса
Начин на приготвяне:
1. Почистете калмарите и ги сварете в подсолена вода. Как се почистват калмари можете да видите ТУК.
2. В купа нарежете доматите на кубчета или лентички.
3. Чесъна намачкайте или минете през преса и разбъркайте с майонезата.
4. Охладените калмари нарежете на ленти и изсипете в купата. Добавете майонезата, посолете на вкус и разбъркайте.
5. Рендосайте кашкавала отгоре и пак разбъркайте. По желание можете да поднесете с наситнен копр или цели стръкчета за украса.
Най-важните съставки
Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 35 мин.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ