Пълнени калмари с доматен сос
Лесно | Порции 4
| Видяна: 2145
Пържени калмари с дъх на аншоа.
Бон Апети
Излъчен на 26.11.2015
Тубите от калмари пълним с ароматизирани на чесън и аншоа хлебни трохи и стафиди, за да получим своеобразен контраст между плодовото и морското царство, като арбитър на контрастиращите вкусове се оказва хлябът, който омекотява всеки от тях. Така запържената соленоводна идилия поднасяме с доматен сос, леко подсладен, за да синхронизира на стафидения нюанс и да не се натрапва на основата на ястието.
Най-важните съставки
аншоа, вода, домат, доматено пюре, захар, зехтин, калмари, консерва белени домати, лук, магданоз, риган, сирене Пекорино Романо, сол, сол и пипер, стафиди, хлебни трохи, хляб, черен пипер, чесън
Време за приготвяне: 50 мин.
Време за готвене: 1 час
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ