Регистрация

Салата от тиквички с чесън, магданоз и оцет

Салата от тиквички с чесън, магданоз и оцет
Лесно   |   Порции 3   |   Видяна: 1137

Инстантна туршия от тиквички тип салата от сурови тиквички с магданоз, оцет, чесън и зехтин. Бързо, лесно и полезно.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 2-3 тиквички - около 600 г общо
  • 1,5 ч.л. сол
  • 3-4 скилидки чесън
  • 1/3 ч.л. млян черен пипер
  • 1-2 с.л. оцет
  • 1 равна с.л. захар
  • 3 с.л. зехтин
  • 40 г листа магданоз

Начин на приготвяне:

1. Тиквичките измийте много добре и нарежете на шайби с дебелина 1 см. Прехвърлете в купа, поръсете със солта и разбъркайте добре. Оставете настрана докато сготвите останалата част. Не прибирайте в хладилник.

2. Минете чесъна през преса в купичка и поръсете черния пипер. Залейте с оцета, добавете захарта и бъркайте докато се разтвори.

3. Сипете и зехтина и разбъркайте дресинга. Зехтинът няма да се разтвори, но това не е проблем - важното е захарта да е добре абсорбирана.

4. Измийте и нарежете листата на магданоза.

5. През това време в купата с посолени тиквички се е отделила излишната вода от зеленчуците. Отцедете я.

6. Залейте с дресинга, добавете магданоза и разбъркайте добре. Вече е време да приберете в хладилник за 30-40 минути най-малко.

 

Източник: YouTube/Dozus Cook

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта