Салата от печени патладжани с домати, чушки и моркови
Руско кьопоолу със запържени зеленчуци и чесън.
Необходими продукти:
- 5 патладжана
- 1 морков
- 2 сладки червени чушки
- 4 глави лук
- 2 домата
- 5 скилидки чесън
- сол и черен пипер на вкус
- 150 мл растителна мазнинина
- листа зеле и малко домат за декорация
Начин на приготвяне:
1. Нарежете патладжана на малки кубчета, осолете и оставете настрана за 2 часа да си пусне горчивината.
2. Обелете моркова и го нарежете на ситни кубчета.
3. Почистете чушките от семето и ги нарежете на кубчета.
4. Обелете доматите и наситнете и тях.
5. Направете същото и с лука.
6. Запържете по отделно в мазнина морковите, лука, доматите с чушките и патладжана. Всеки от изпържените зеленчуци изсипете в тавичка така, че да станат на пластове.
7. Добавете намачкания чесън, сол и пипер на вкус и малко вода и печете на фурна за 20-тина минути или докато зеленчуците омекнат.
8. Когато запеканката се поохлади, приберете в хладилник, за да се изстуди хубаво - така е по-вкусна.
9. Сервирайте с украса от зелеви листа, пресни билки и резени домат.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ