Салата от морско зеле с рулца от раци
Салата от водорасли с варени яйца, царевица, сурими и майонеза.
Морското зеле стана известно в България след като популярна верига за руски храни започна да го продава у нас в консервиран вариант. Това е вид водорасло, което се среща само в най-чистите води на Япония. Бедно на калории и богато на полезни нутриенти, то е предпочитан продукт от хората, придържащи се към здравословен режим на хранене.
Необходими продукти:
- 200 г морско зеле
- 160 г рулца от раци (сурими)
- 1 малка консерва царевица
- 1/2 глава червен лук
- 2 с.л. майонеза
- сол и пипер на вкус
Начин на приготвяне:
1. Пуснете яйцата да се варят в кипяща вода за 10 минути.
2. През това време извадете зелето от опаковката или консервата и го отцедете от соса, ако има такъв. Водораслото е във вид на тънки дълги зеленикаво-кафяви лентички. Нарежете ги през 4-5 см. и изсипете в купа.
3. Добавете наситнения лук, отцедените от консервата зърна царевица и нарязаните на кубчета рулца от раци.
4. Сварените яйца охладете под студена вода, обелете и нарежете в предястието. Подправете с майонезата, сол и пипер на вкус и сервирайте.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ